Jongerencoaching

Loop jij ook tegen obstakels aan (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik) die je belemmeren bij het maken van je keuzes, in je ontwikkeling en in je (zelf)vertrouwen. Wij helpen je manieren te vinden om hiermee om te gaan en zo weer een stap vooruit te zetten. Dat doen wij door je vragen te stellen om zaken duidelijker te krijgen. Op die manier kunnen wij samen met jou je vragen beantwoorden.

Waarom jongerencoaching? 

In de leeftijd 14-21 kun je tegen een aantal obstakels aanlopen. Ze horen bij deze fase van je leven, maar ze kunnen je behoorlijk belemmeren in je functioneren, je keuzes, je ontwikkeling en je (zelf)vertrouwen. Soms kunnen je ouders of vrienden je hierbij helpen, maar het kan ook zijn dat je er even niet uitkomt en iets meer en onafhankelijker advies nodig hebt. Dan kan het fijn zijn als je het hier met een jongerencoach over kunt hebben. 

 Het kan gaan over allerlei obstakels waar je nu tegenaan loopt. Denk hierbij aan zaken als:

meisje op school

- (Verkeerde) schoolkeuze - Pakketkeuze
- Negatief zelfbeeld - Boosheid
- Vervolgopleiding - Pesten
- Zelfvertrouwen - Ruzies
- Faalangst - Uitstelgedrag
- Keuzestress - Motivatie


Jongerencoaching heeft als doel inzicht te krijgen in jezelf en je kwaliteiten, zodat je energie krijgt van de dingen die je doet, je positiever in het leven staat en je ziet wat je zelf kunt beïnvloeden en bereiken.

Veel jongeren lopen, in meer of mindere mate, tegen vergelijkbare thema’s aan. Hoe ze dat beleven en er mee omgaan, is weer heel persoonlijk. 
Zo’n thema is bijvoorbeeld de keuze voor je pakket en daarna je vervolgopleiding. Je komt voor een aantal keuzes te staan waarvan de gevolgen niet zo 1,2,3 te overzien zijn.
Wat wil ik worden? Wat wil ik gaan studeren of wil ik gaan werken?
Om die keuze zo goed als mogelijk te kunnen maken, moet je weten wie je bent of wie je wilt zijn. En dat ben je op deze leeftijd nu pas net aan het ontdekken.


298649 127562760676101 5129837 nHoe werkt persoonlijke coaching dan?

Tijdens het eerste gesprek bespreek je met een van onze coaches jouw specifieke en persoonlijke vraag.
Waar heb je op dit moment behoefte aan? Je krijgt ruim de tijd om hierin jouw eigen verhaal te doen. Wij helpen je bij het helder krijgen
van je vraag en behoefte en uiteindelijk heb je je coachvraag helder.
Tijdens de volgende gesprekken bespreken we bepaalde situaties die je hebt meegemaakt, hoe je het toen hebt aangepakt.Jouw coach helpt je patronen (waarom doe/reageer ik altijd zo in deze situatie) te ontdekken die je helpen of tegenwerken om te bereiken wat je wilt.
In alle gesprekken kijken en denken wij met je mee om je meer inzicht te geven in je eigen handelen. En hoe je dat kunt aanpassen om niet meer tegen je belemmeringen aan te lopen en je doelen te bereiken. Naast het inzicht bepalen wij samen ook de eerste stappen waarmee je aan de slag kunt.